Sonbahara Uygun Yemek Masası Dekorasyon Fikirleri ve Ürünler

Sonbahar demek; hafif soğuk akşamlarda, belki yağmurun tıkırtısını dinlerken uzun yemek masalarında sevdikleriniz ile bir arada olmak demek kimi zaman. Onlar için güzel sofralar hazırlamak, en şık sunumları yapmaktır. Bu güzel, uzun ve keyifli masaları süslemeniz, sonbahara biraz daha uygun bir hale getirebilmeniz için sonbahara uygun yemek masası dekorasyon fikirleri ile karşınızdayız!

Sıcak yaz günleri yavaştan veda ediyor. Etkinlikler evlerin içinde yapılmaya, evde geçirilen vakit artmaya başlıyor. E tabii böyle olunca evdeki dekorasyon da değişmeye başlıyor diyebiliriz. Evde zaman zaman değişiklik yapmak evin havasını ve enerjisini değiştireceği ve sizi mutlu edeceği için oldukça önemlidir. Peki sonbahar kapıdayken evde nasıl değişiklikler yapabilirsiniz?

Sevdiklerinizi evinizde ağırlamak için en güzel mevsimlerden biridir sonbahar. Misafirlerinizi çeşitli yollarla şaşırtabilirsiniz. Bunun için yemek masası dekoruna daha fazla özen göstererek arkadaşlarınıza ve ailenize rahatlamaları ve sonbahar manzarasını seyretmeleri için ilham verebilirsiniz. İşte sizin için hazırladığımız birkaç öneri:

  • Yemek masasını evin en aydınlık yerlerinden birinde konumlandırabilirsiniz. Böylece yemek yerken hiç kimse karanlıkta kalmaz, herkes daha mutlu olacaktır.
  • Eğer seviyorsanız; yemek masanızı antika eşyalar ile süsleyebilirsiniz. Sonbahar ruhunu yansıtan antika eşyalar, masanızda dikkat çekici bir parça olacaktır.
  • Seramik ürünlere daha fazla yer açın! Sonbahara uygun tonlarda şık ve rahat bir aranjman oluşturmak için seramik kaseler kullanın; kaseleri meyveler ve çiçekler ile doldurun. Ayrıca vazolara da sık sık masada yer verin!
  • Masada çeşitli göz alıcı vurgular yapın. Metalleri karıştırın, bardak renklerini ve yüksekliklerini değiştirin, masayı sıcak, misafirperver ve yaşanmış hissettirecek mum, yeşillik ve özel dokunuşlar ekleyin. Ayrıca renkleri bir arada kullanın!


Sonbahara Uygun Yemek Masası Dekorasyonu Ürünleri

Kurutulmuş Yapraklar ve Çiçekler

Sonbahara Uygun Yemek Masası Dekorasyon Önerileri
Sonbahara Uygun Yemek Masası Dekorasyon Önerileri, Birbirinden Güzel Çiçekler

Kurumuş çiçek ve kuru yaprak çeşitleri, sonbaharda yemek masanızı süslemenizi sağlayacak en güzel ve ihtişamlı ürünler arasında yer alır. Çiçek aranjmanları, yemek masasında mükemmel bir görsellik oluşturmanızı sağlar. Kuru çiçekleri bir vazo içerisinde yemek masasının farklı yerlerine yerleştirebilirsiniz. Ayrıca kuru çiçek çeşitlerini masanın zeminine serperek adeta ahenkli ve uyum içinde bir görüntü de oluşturabilirsiniz.

Meyve Sepeti

Meyve sepeti
Sonbahara Uygun Yemek Masası Dekorasyon Önerileri, Yemek Masanıza Lezzet Katacak BonnyFood Çeşitleri

Yemek masanız için özenle hazırladığımız BonnyFood lezzetleri arasından meyve sepeti çeşitlerini de tercih edebilirsiniz! Ya da güzel bir sepet içerisinde taze meyveleri sunumunuza dahil edebilirsiniz. Sonbahar meyveleri ile oluşturulan bir meyve sepetini masanızın en güzel köşesine yerleştirebilirsiniz. Ayrıca birbirinden lezzetli meyveleri BonnyFood kategorimizde bulabilirsiniz!

Masa Örtüsü

Sonbahara Uygun Yemek Masası Dekorasyon Önerileri
Sonbahar Yemek Masası Dekorasyonu

Masanızdaki şıklığı artırmak, sonbahara uygun bir masa dekorasyonu hazırlamak için sahip olmanız gereken ürünlerden biri de masa örtüsü çeşitleridir. Masa örtüsü, masanızın çok daha zarif, sakin ve şık görünmesini sağlar. Evinin dekorasyonuna uygun bir masa örtüsü seçerek yemek masası dekorasyonunuzu iyileştirebilirsiniz. Zarif bir zemin görevi gören masa örtüleri ile oluşturduğunuz şıklığı herkes çok beğenecek!

Mum Çeşitleri

Mum
Sonbahara Yemek Masası Hazırlama

Mum çeşitleri, bulunduğu her ortama romantiklik ve şıklık katan dekorasyon ürünleri arasında yer alır. Kuru çiçekler ile süslenmiş dekoratif mumlar, kokulu mumlar, şamdandaki mumlar ve hatta yapay mumlar bile yemek masasının şıklığını bir adım ileriye taşıyan ürünlerdir. Evinizin dekorasyonuna uygun birkaç mumluk içerisine yerleştirdiğiniz mumlar ile mükemmel bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Ayrıca güzel kokulu mumlar seçerek odada mis gibi bir koku oluşmasını da sağlayabilirsiniz.

Vazo

Sonbahara Uygun Yemek Masası Dekorasyon Önerileri
Vazoda Çiçekler ile Sonbaharda Yemek Masanızı Süleyin

Vazoda çiçek ve kurumuş çiçekler aynı görünebilir. Her ne kadar aynı görünseler de aslında aralarında birtakım farklılıklar vardır. Birbirinden şık vazo çeşitlerini yemek masanıza yerleştirip içerisine de canlı, kesme çiçek çeşitlerini ekleyerek masanızı süsleyebilirsiniz. Canlı çiçekler kuru çiçeklerden farklı olarak yaydıkları mis gibi koku ve ve oluşturdukları görüntü ile ön plana çıkar. Vazonun masaya kattığı şıklığa eşlik eden çiçekler ile yemek masanızın şıklığını artırabilirsiniz.

Şık Bir Yemek Takımı

Güral Porselen Carmen 24 Parça Yemek Takımı 6 Kişilik

Şık bir yemek takımı tabii ki güzel bir yemek masası dekorasyonu için olmazsa olmazdır. Renkleri ile, desenleri ile masanızın görüntüsünü değiştirir yemek takımı çeşitleri. Bu yüzden seçim yaparken oldukça dikkat etmek gerekir. Genelde açık renk tonlarını, pastel tonları tercih ederseniz daha uzun yıllar trend olarak kullanabileceğiniz bir yemek takımı sahibi olabilirsiniz. Ayrıca tabii ki bu seçimin kendi tarzınıza uyduğundan emin olmanız gerekir.

Renkli Peçeteler

Sonbahara Uygun Yemek Masası Dekorasyon Önerileri
Sonbahara Uygun Yemek Masası Dekorasyon Önerileri

Peçete deyip de geçmeyin! Birbirinden renkli, güzel ve şık peçete çeşitleri de son olarak yemek masanızı tamamlayacak ürünlerden biridir. Yemek masanızı ve yemek takımınızı tamamlayacağını düşündüğünüz bir renkte peçete seçebilirsiniz. Ayrıca isterseniz farklı modellerde peçeteler ile masanızdaki şıklığı artırabilirsiniz.